Історія створення Дивізійської сільської бібліотеки філій №10

вторник, 27 февраля 2018 г.


«Читання в колі сімї»

(батьківські збори в бібліотеці)

 
Коли я маленька була,
Книжки мені мама читала ,
Про звірів,про природу,про світ …
З них я багато пізнала.

  

В кінці року проаналізувавши формуляри наших читачів-дітей, ми зробили висновок. Діти почали менше читати, деякі перестали читати зовсім а інші беруть по одній або дві книжки . Але помітили, що активно і постійно читають ,здебільшого. ті діти чиї батьки або бабусі та дідусі є  активними читачами нашої  бібліотеки. Тому разом з бібліотекарями шкільної та сільської бібліотеки №10 я вирішила провести батьківські збори в бібліотеці, для батьків наших маленьких читачів.
   
Тема зборів: «Читання в колі сім`ї ». Чи можливе сімейне читання і чи потрібно воно ?Це питання заслуговує на увагу кожного з батьків. Від цього, шановні батьки, скільки зусиль і часу ви приділяєте щодня на прилучення вашої дитини до читання,багато в чому залежить  його майбутнє. Приблизно 20 років тому дослідники довели ,що саме читання є головним чинником розвитку рівня розумових здібностей і свідомості в людини.


                                                                                
   Яку книгу читати? Як довго  читати? Як обговорювати з дитиною прочитане? В який час ви читаєте?Чи залюбки ваша дитина ділиться з вами своїми враженнями прочитане ? Чи хвалите ви її за це?

  





 Ось на ці запитання  та інші,ми спробували разом з батьками у затишній атмосфері ,за смачним чаюванням дати відповіді та поради. Батьки залюбки брали участь у діалогах-бесідах,та ділилися своїми корисними порадами ,як вони у своїх сім’ях прищеплюють любов до книги та читання.

 Потім бібліотекарі зачитали пам’ятку для батьків,як викликати в дітей інтерес до читання. Батьки взяли участь в анкетуванні та цікавій,веселій бібліотечній вікторині .

   Сімейні читання були і залишаються невід’ємною частиною формування  культури  читання ,фундаментом якої виступає соціальний трикутник : сім`я – школа – бібліотека. Пам’ятаємо про це!!!

Комментариев нет:

Отправить комментарий